ANNONS

LENNART

/

Igår tog jag taxi till Lennart på Klippgatan på Söder. Min kära, gamla vän Lennart som jag jobbade tillsammans med för 25 år sedan på Väderkvarnens servicehus. Lennart jobbar fortfarande kvar fast numera natt så ja, han har jobbat där i hundra år. Så vi har alltså känt varandra sedan jag flyttade hit vid 28 års ålder.

Det jag gillar mest med honom är vi ofta har djupa diskussioner om livet. Det är inte så många man kan göra det med, det mesta är rätt flyktigt och jag tycker ju om när man pratar om viktiga saker på riktigt.

Vi har alltid haft varandra genom åren även om det ibland går ett år emellan kontakt. Han var ju den som kom och satt med mig nätr jag fick mina cellgifter och var tvungen att slå ihjäl timmar. Då kom Lennart och det jag menar är att ibland handlar vänskap inte om hur ofta man hörs och ses. I nöden prövas vännen och han fanns där och slöt upp på ett sätt som närmre vänner inte gjorde.

Lennart hade gjort en magisk grekisk sallad och vi drack några glas vitt vin i en så fin berså på hans innergård. Sedan tog jag en taxi hem till 23. Jag vet att många undrar varför jag inte kan träffa någon av mina killkompisar men för mig är det 100 % omöjligt. Jag kan inte få känslor för dem, de är som bröder. Jag ser inte på dem, med de ögonen.

Hittade denna tisha jag fått av Jonathan. Älskade Tupac, dog alldeles för ung i en skjutning. Lyssnar mycket på honom och hans samhällskritiska texter.

0
29

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00