ANNONS

SÅ FÖRÄLSKAD

/

Tack Gotland. Så glad att jag textade Cathrine mitt i natten och vi bestämde oss för att bara sticka iväg till Gotland några dagar. Katten känner många där då hon besökt ön varje år, många år. Och jag har också varit där men bara 4-gånger. Sist med Jonathan och Lennox för två år sedan.

Vi kör ett bildregn med lite text under.

Vi hälsade på min kollega André, projektledare, prevention på Cancerfonden. André byggde detta fantastiska hus för drygt två år sedan, han är gotlänning men bor annars på Mariatorget i Stockholm.

Nu har André varit här sedan pandemin började i mars. Jag förstår honom. Att sitta här och jobba, några minuter till havet och bara natur genom de stora fönster.

Så fint, byggdes av en duktig landskapsarkitekt för att det ska vara så naturnära som möjligt.

Älskar mattan som en gammal flickvän tydligen lämnat kvar.

Rena och enkla linjer. Vilsamt utan detaljer

Och så ett gästhus förstås

André har inte bråttom tillbaka till huvudstadens brus

Katthammarsvik, här har även Threst tillbringar många somrar som barn

Vi har varit runt hela Gotland utan Fårö som vi inte hann med

Det har varit lite Thelma och Louise över oss, hahahaha

Vi har varit inne i Visby en kväll bara då vi åt middag på Italienaren men det var så oerhört kallt och blåsigt.

Ljuset när vi körde mot färjan klockan 06 i morse

En himmelsk matupplevelse på Tofta Gård. Jag har aldrig ätit en sådan sallad i hela mitt liv.

En halv dag i Visby där jag hittade en silverring med turkoser i förstås

Theresa, en gammal vän till Katten, de jobbade tillsamman i Stockholm för 30 år sedan, bara under några dagar och hållit kontakten sedan dess.  Theresa är från Gotland men bosatt i Åre där hon jobbar som lärare sedan många många år men tillbringar hela somrarna här.

Vi har samsats bra. Katten har endast snarkat en natt

Åt en sen lunch på LEVA

Vackra ringmuren där vi sekunden efter träffade Börje Salming och hans Pia

Vädret har varit sisådär så jag har stundtals burit älskad fleece

Lyckades boka bord 20:30 på Creperian i Hablingbo. Sist jag var här var Lennox 1,5 år. Åt en galette med Chevré, ruccola, soltorkade tomater och pinjenötter nu som då.

Mina Hermés-kopior har används flitigt

Solen går ner  vid Surflogiet

Och såklart träffade  jag Gutefår

Vi har åkt mycket bil, stannat och ätit, tittat in i diverse loppisar och Katten köpte en spegel som efter att nogsamt slagits in ordentligt inte gick in i bilen så den fick lämnas tillbaka. Uppenbarligen har vi usla ögonmått båda två.

Första kvällen på Surflogiet

Och jag tycker det har gått bra ur smittskyddssynpunkt. På båten har jag haft munskydd samt som sagt väntat in alla så jag inte hamnat i köer eller samlingar. Egen hytt, stannat där hela resan, dyrare men värt. Dessutom tar de in mycket färre folk än vanligt.

Img 4392.jpg

På frukosten har jag hållit avstånd, väntat och inte stått nära samt hittat plats en bit från andra att sitta. Allt går men man måste hela tiden tänka sig för, hur man rör sig runt folk samt tvätta och sprita händer hela tiden.

Så superhärliga fyra dygn.

0
44

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00